HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Yaaaay, vége a félévnek

2014.12.19. 22:21 G_Norton

Már jó rég írtam, mifene történik az egyetemen, így hát.

A szeptember elég döcögősen kezdett, köszönhetően annak a dékáni döntésnek, hogy egy héttel később kezdődjék az egyetem, de a tárgyfelvétel időpontja ne változzon. Emiatt volt állandó telefonálás, minden egyes nap 3-4 email írása tárgybővítés ügyében, borzasztó rosszul lett kezelve ez az egész. Mostanra kiderült, hogy az egyetem nagy része Budapestre költözik, de rengeteg a fals információ, a rossz kommunikáció nagyon rányomja a bélyegét, és ott tartunk, hogy nem tudunk semmit. Elvileg kettős képzés lesz, Budapesten és Piliscsabán is lesznek helyek meghirdetve, ami senkinek sem jó. Képzeljük el, ahogy a tanárok állandóan késnek az órákról, mert 8.30-tól Budapesten van óra, 10.00-től Piliscsabán, délután vissza a Mikszáth térre, majd onnan vissza Piliscsabára... Kész a káosz.

A sok gyakorlat miatt volt elég munka, én hülye meg mindegyikre más előadást készítettem, pedig igazán összevonhattam volna: egyikre Rákosi, másikra Tanácsköztársaság, harmadikra Bethlen István illetve Szálasi Ferenc, az utolsóra pedig az oszmán állam és hadsereg. Ebből Rákosit csak félig, a Tanácsköztársaságot egyáltalán nem tudtam előadni, szorgalmi időszak sucks. Cserébe az összes gyakorlat jól sikerült.

Közben már túl vagyok a vizsgaidőszak felén, pont olyan időpontokat adtak meg, hogy attól nagyon kellett káromkodnom, végül egy napra 3 szóbeli vizsgát vettem fel december 18-ra, ez van. Hálistennek nagy szerencsém volt, mert Egy. töri 1700-1848-nál Napóleont kaptam (az előttem lévő Lengyelországot kapta, a mögöttem jövő XVI. Lajos Franciaországát, így én most remekül jártam), majd délután Ötvösnél beszéltem az Anschlussról, és a Tanácsköztársaságról, előbbiről kissé szabados kifejezéseket használva, de teszünk most a diplomáciára meg a PC-re. Három ötös, eddig elég jó a vizsgaidőszak, sajnos januárban 3 olyan vizsga lesz, amikre be sem tudtam járni.

Múlt hét szombaton volt más is: a legelső cink.hu találkozó, Bagaméri szervezésében. A 40 jelentkezőből 30 el is jött, még olyanok is, akik csak olvassák a blogot (?), illetve egy olyan hölgy is, aki csak betévedt 2 kutyával, aztán miért ne. Jókat beszélgettünk, amit aztán kicsit megölt a kurva hangos, és rendkívül szar zene, amihez csatlakozott aztán egy hasonlóan hangos, és hasonlóan szar zene a pince-táncteremből... Így is elhangzott pár kurvajó sztori, az este általános jelszava pedig a "neked mi volt a jeled az óvodában?"-kérdés volt, dajcstomira emlékezve. Kár, hogy éjfél körül haza kellett már menni, mert a környéken finoman szólva is barátságtalan, tolkieni teremtmények lepik be ilyenkor, és már csak az éjszakai busz jár, a Kálvin térig hosszasan kell sétálni, aztán a Rezső tértől is sétálni hazáig...

Ja, közben megjelent Szily Laci is, meg Gazda Albert kivételével azt hiszem mindenki, a cinkes szerkesztőségből (Albert torokgyulladással küszködik/küszködött). Andy-Landy hatalmas figura, végre az is kiderült, hogy az avatarja a fiatal Don Johnson (az egyetlen ember, "akinek belecsókolna a nyakába", tényleg őt idézem:)), Gasparus Magnust már a november eleji tüntetés óta ismerem, de őszintén szólva tényleg annyian voltunk, hogy még Andy-Landy kénytelen volt mindenkit felírni egy papírra, persze csak a nicknevén, másokat meg a polgári nevén, akik nem kommentelnek.

Dec. 31-én lesz még egy hasonló összeröffenés-szerűség egy tüntetésen, majd január másodikán még egy tüntetés... Érdekes hónapok lesznek a közeljövőben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr86997513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.