HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Nieuws

2014.09.04. 19:31 G_Norton

Jó rég írtam már, és nem is olyan témában terveztem, amiről most szó lesz: szóval rohadt nagyon csalódtam az egyetemben, és az azt alkotó emberekben.

Hétfőn kezdődött a tárgyfelvétel, és mint várható volt, nem ment zökkenőmentesen. Valószínűleg sosem menne kisebb-nagyobb problémák nélkül, de most tényleg rengeteg tárgy ütközik (hétfő 10 órától valamiért négy kötelező tárgy van meghirdetve), sokuknál érthetetlenül kevés hely van (előadásra mindössze 30 hely úgy, hogy kötelező töris tárgy, és törisek vagyunk hatvanan), és mivel egy héttel később kezdünk, mint ahogy az eddig megszokott volt, a tanárokat sem tudjuk személyesen megkeresni, és bővítést kérni, marad az email és a telefon.

No jó, mi rossz van ebben, eddig is kellett küzdeni a tárgyakért, ugye. Most azonban túl messzire mentek, most már úgy érzem, nem a diák az elsődleges, mint ahogy eddig hirdették (bizonyos kereteken belül persze), hanem a személyes kényelem, méltatlankodnak ha segítséget kérnek tőlük, és egy részük hiába témavezető, magasról tesz a szakdolgozatot író munkájára. És ebből lett most már elegem.

Az egyik tárgynál, amit a lehető legellenszenvesebb, legrosszindulatúbb tanár kötelezővé tett (pusztán azért, hogy baszthathassa az embereket), ismételten 15 hely volt szabad. Vagyunk hatvanan. Azonnal erre hajtottam rá neptunon, gyakorlatilag néhány másodperc alatt betelt. Bővítésről szó sem lehet, a telefonos ügyintéző Szilvike elérhetetlen, a tanár pedig emailt nem olvas, mert utálja, ha bárki zavarja.

Mára elég érdekes helyzet alakult ki. Sajnos ennek hátteréről nem akarok írni, mert ezek belsős infók, de minden ügyben érintett személy a másikra mutogat, hogy ő a hibás, tőle kérjünk megoldást, ők sajnos nem tudnak mit tenni. Amikor azonban már az intézetvezető is ezt írja, túl sok esélyt nem hagynak, mindentől és mindenkitől mereven elzárkóznak. Elvileg belső ellentétek miatt próbálnak kibaszni a másik féllel, csak így épp mi szopunk állandóan, nekem kell majd fizetni több tízezer forintot, ha csúszni fogok, hogy aztán 4-5 rohadt tárgy miatt felvegyek még ennyit, hogy az évi 15 kredit meglegyen. Pusztán azért, mert "x évvel ezelőtt ezek a tárgyak 1 kreditesek voltak, és ezen nem változtatunk."

Szilvike telefonon már nem elérhetetlen, de azt hazudja emailben, hogy megtörtént a létszámemelést, holott még mindig 16/16 fő van kiírva, nem 16/17, mint ahogy kellene neki. Amikor telefonon felhívom, lerakja. S ugyan a tanárok megígérik minden félévben, hogy azt az adott tárgyat felvehetjük a következő félévben, de akkor meg nem kerül meghirdetésre. Tavaly Szilvike könyörgött telefonon, hogy az egyik angol minoros tárgyhoz ne kérjek bővítést, mert az nem jó sem neki, sem a tanároknak - erre most ez a tárgy megint felvehetetlen, mert az elsős anglisztikások rengetegen vannak, nekik is kell ez a tárgy, és napokkal előbb vehetik fel (a szabály szerint 3 nappal a többiek előtt neptunozhatnak a gólyák).

Egy szereplőt még nem említettem, pedig óriási szerepe lenne, és ez a HÖK. A HÖK annyit tett, hogy lepkefing erejű üzenetet küldött a tanároknak: lehetőleg figyeljenek oda, hogy a tárgyak ne ütközzenek, mert az a diákoknak nem jó. Ennyi. Gyakorlatilag senki sem képvisel minket, ezért (is) tud a fentebb említett tanár minden egyes bővítéskérelmet, órahiányzást, akármit megtorolni.

A sekélyes, tingli-tanglizós nyár után már nagyon vártam volna az egyetemi életet, de így inkább kapják be. Elment a kedvem az egész kicseszősditől, az állandó bürokráciától, a saját seggük bevédésétől, köszönöm szépen ezeknek, hogy ezt a maradék 2 félévet nyűggé tették.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr656670501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_Norton 2014.09.12. 16:42:23

@starflower: De nem is lenne probléma, ha a tanárok nem nehezítenék tovább a helyzetet. Végül sikerült az utolsó rohadt tárgyat is felvennem, miután 3 emailt írtam a tanárnak pár napon belül.