HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

It's the Heart's filthy lesson

2014.03.13. 18:09 G_Norton

Újabb Farkas aranyköpés, ami simán veri a "Guter hund"-ot is:

- Csináltam prezentációt is.

- (a maga csöndes, higgadt módján) Senki sem kérte.

Aztán a referátum alatt végig egy könyvbõl mutatta a Szent Korona görög zománcképeit, és a szabadon maradt kezével mutatta, mit kell nézni - amikor eljutottunk a császári alakhoz, aki áldásra nyújtja kezét, akkor õ is áldást adott a kezével (v-betût formázó mutató- és középsõujj felfelé tartva, tenyérrel kifelé, kvázi a victory-sign), és amikor a császár arcát keretezõ fényes auráról volt szó, kinézett az ablakon a fénybe átszellemült arckifejezéssel. Priceless.

A 4 referátumból egyébként egyik sem volt hiba nélküli, és az egyikben annyira súlyos hibák voltak, hogy az elsõ oldalon csak a név nem volt elrontva - és ami hihetetlen, de a dátum igen, 2013-at írt. Errõl jut eszembe, hogy kedden is olyan gyalázatos referátumot kellett végighallgatni, hogy az valami elképesztõ - az egyébként szelíd, egyáltalán nem szigorú Mohay is fogta a fejét: Livius mûveit emlegette, amibõl Róma történelmét megismerhetjük pl. Nos, Liviusnak kemény egy mûve van, az Annales, 142 tekercs (azaz könyv), amibõl durván 35 maradt meg, ebbõl az elsõ 10 teljes egészében, ami Róma alapításától az I. pun háborúig tart, és finoman szólva legendák vannak benne, hitelességét ne firtassuk.

Aztán eleve az egész szerkesztés úgy sikerült, hogy példákat az egyes exemplumokra nem írt, Livius életérõl szinte semmit sem tudhattunk meg, de azért sikerült 20 percen át beszélnie errõl a katyvaszról. Jövõ héten jövök én, Sallustius Crispus: Catilina összeesküvésének összevetése Marcus Catóval, a censorral, aki Karthágót nagyon el akarta pusztítani ugye.

Most röviden ennyi, majd késõbb more jön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr805905695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.