HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Mehh

2014.01.17. 20:05 G_Norton

Nnna, a többi vizsgáról is.

Pszichológia: nem nevezném vizsgának, mert majdnem százan írtuk, nem volt dementor, és a tanár sem járkált körbe, így mindenki úgy puskázott, ahogy akart. Nagyon sima ötös, bár a végén már kínomban karigázgattam a szimpatikus válaszokat, de ezek szerint helyesen. Vicces volt, hogy öten, öten !!! beszéltük meg a válaszokat vizsga közben.

Népvándorlás: megvolt a nagy meglepetés, karikázgatós válaszok helyett 5 kisesszét kellett írni, hát hadd ne mondjam, milyen eredménnyel. Hunok, longobárdok, közép-avar régészet, magyar nyelv + jövevényszavak, magyar nép eredete + vándorlása, ebbõl a közép-avaros totál homály, a többihez írtam, amit tudtam. Remélhetõleg elereszt egy kettessel, aztán basztathatja tovább a történészeket, szokása szerint.

Árpád-kor: ahhoz képest, hogy sokféle témát tud feldobni, pl hol egy folyamatot kérdez, hogy egy király munkásságának egy részét, hol pedig feleségeket, rokonokat, nem is volt vészes. Tõlem kérdezte az András királyok uralkodási éveit, mázli, hogy csak három volt belõlük, illetve IV. Béla tatárjárás elõtti politikáját. Azt kb elmakogtam, aztán jöttek az aljas kérdések, pl hogy mi történt Pesten? Õszintén szólva lövésem sem volt, aztán beugrott, hogy Kötönyt, a kun vezért ott verhették agyon. Kelet-európai expedíció? WTF? Csak beugrott, hogy Julianus barát, de az már nem, hogy domonkos szerzetes volt, na sebaj. Még egy-két "kínos hiányosság", végül négyes, köszönöm szépen, huhh.

Egyetemes középkor: már-már fárasztóan egyszerû volt - azért fárasztó, mert mindenki azon húzta fel magát, hogy de nehéz lesz, és mégsem. Kapásból az elsõ feladat max pontos, a másodikban már hibáztam, de olyan fogalmakat kérdezett, mint pl a gerefa, ordu, bocland. A többi feladatnál is tudtam pontot gyûjteni, évszámok nagy részét eltaláltam, ami rémlett, az is jó volt, 22/40, ötös, ezzel a pontszámmal még a jobbakhoz tartoztam. Mondjuk segített, hogy voltak olyan dolgok, amiket kedvenc tanárom sokszor elmondott, és gondoltam, hogy benne lesz (pl nagyon fontos forrás a Domesday Book, Szent Ágoston: De Civitate Dei, Boethius, Bede Venerabilis - Tiszteletreméltó Bede stb), meg logikusan gondolkozva lehetett ügyeskedni (pl az anglo-normann államforma létrejötte csak 1066 lehet, amikor a normandiai Hódító Vilmos elfoglalja az angol trónt).

Már csak a magyar töri 1500-1700 van hátra szerdán, és ha elbasztam a népvándorlást, akkor még az is. Nem volt olyan durva, mint elsõre látszott. De azért kemény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr145905726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.