HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Hét

2013.11.10. 19:59 G_Norton

Nem sok minden történt, de azért lejegyzem, hogy történjék valami.

Szóval ez a hét elég kemény volt, de a hétfõi dogát megúsztuk elvileg, a szerdai nap viszont kemény volt: Szováknál a szokásos agytorna másfél órában, majd társadalomtörin jött az én referátumom a végvári életrõl. Végülis nem volt rossz, csak persze a szöveget nem tudtam kívülrõl, aztán olyan ideges lettem, hogy inkább olvastam, néha közbeszólt és helyesbített a tanár (egy-két tanulmány nem volt elég friss, kb 30 évesek, de közelebbit idõben nem találtam), meg kétszer a redõnnyel volt igen zajosan elfoglalva, de tényleg nem volt rossz. A baj az volt, hogy nem fésültem át megfelelõen, és alapinfók többször is elhangzottak, de majd a beadandóban erre figyelek.

A csütörtöki nap is durva volt, az a középkoros doga meg atomkemény. Ha! Méghogy elitista vagyok, meg hasonló izék, annak örültem, hogy 20-ból 7-et eltaláltam. De valaki tudja, hogy melyik kasztíliai uralkodót gyõzték le Castilla De Vilejánál az arabok? Kapásból sejtettem, hogy Alfonz (volt belõlük tizenhárom), aztán betippeltem a nyolcadikat, be is jött. De hogy X. Alfonz törvénykönyvét miféle - Farkas szavaival élve - elfajzott latin nyelvû, azaz spanyol kifejezéssel illették, fogalmam sem volt. A baj az is volt, hogy 22 oldalnyi tömény évszámot és nevet, eseményt nehéz megjegyezni, márpedig ez tényleg tömény volt. A nagy átlag egyáltalán nem volt jobb, még örülhettem is, hogy a mezõny elején voltam a  7 ponttal.

Pénteken rendesen elbeszélgettük az idõt egy baráttal, így negyedórás késéssel mentünk be - belefér, úgy gondoltuk. Erre mire beértünk, volt valami kiosztmány, amit sokáig kellett nézni - na jól van, kifogtuk ezt az órát is, legalább katalógus nincs ezen soha (nem úgy mint a népvándorlásoson, ahol az ötödik órán az elõzõ négy óra katalógusát kellett beírni). Utána rohantam angol irodalom dogára - volt benne féltucatnyi olyan fogalom, amit meg sem beszéltünk. Mint pl az irónia. Ki tudná ennek a hivatalos, szabatos, angol nyelvû definícióját? Ironikus volt a kérdés, ilyen nem létezhet.

Azóta kiderült, hogy sikerült ott hagynom a füzetemet is, így holnapra nincs kész az angolházim, fasza. Holnap reggel bemegyek érte, hátha még ott van.

A hétvégén sikerült újranéznem a Tûzzel-vassal c. filmet, megint két részletben, mert egyben picit hosszú a három óra, viszont nagyon jó - kb 50 oldalt hagytak ki a regénybõl, hogy ne 3 és fél óra legyen a végeredmény. Azóta már megtaláltam a Vízözönt is, ez a trilógia folytatása, és a Magyarországon annyira szeretett A kislovag lenne a harmadik, csak azt sehol se találom.

Folytatom a futást rendületlenül, kár, hogy a vaksötét és a hideg miatt párszor ki szokott maradni, de próbálom mindig bepótolni. Végülis december 22-tõl rövidülnek az éjszakák, addig kell kibírni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr415905800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.