HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Másfél hét

2013.10.23. 22:32 G_Norton

Újabb helyzetjelentés.

No, az biztos, hogy szerencsém sincs angolból. Újabban már kedden is betonoznak, ergo képtelenség a 9-kor induló busszal 10-re beérni, így megyek a 8.30-kor indulóval, hátha, egyébként basszák szájba magukat, és magukat is betonozzák le minél elõbb.

Szovák nem volt ezen a héten, nagyon sajnáltuk, hogy pont ma van október 23. Nekem ez lett volna a leghosszabb nap, ehelyett olvastam, meg tanultam egy kicsit.

Farkas csütörtökön elmondta, hány pontot értünk el az elsõ dogából (én kilencet a húszból, az középmezõny), de a jegyet nem árulta el, talán véletlenül, nála nem lehet tudni. Nála újabban mindenféle szöveget elemzünk, és nem csak én érzem úgy, hogy nincs nagyon értelme - kb mintha a tanár leülne, elõvenne valami olvasnivalót, aztán arról beszél valamit. Legutóbb pl a Nagy Károly - Az elsõ európai c. mûbõl olvasott fel, majd kielemezte, milyen hatásvadász a szöveg nagy része. Egyébként tényleg az volt, elég fura volt pl a 4000 kivégzett szász nemes homokpartról a vízbe pattogó fejérõl olvasni, vagy éppenséggel Brunhilde rémtetteirõl hallani, szóval tanárunk nem ajánlja a könyvet (mellesleg NK tényleg lefejeztetett 4000 szászt, nem kis munka lehetett az, hát még felmosni utána).

A pénteki nap ölég laza volt, tanulmányi kirándulás miatt kilencen voltunk elõadáson, utána meg összvissz hatan az angol irodalmon. Érdekes, hogy kurzustársaim jöttek elõ azzal, hogy a tanár feminista, és elég fura mûveket olvasunk. Elõbbi már nekem is megfordult a fejemben, erre a hétre is jutott egy a nõk sanyarú sorsát bemutató versbõl (nincs bajom velük, de ez már a negyedik a hatból).

Most már komolyan készülnöm kell a végvárakból, szünet után én jövök a referátummal. Kezdem magamat idegesíteni, de nagyon.

Ezen kívül sok dolog nem történt, max annyi, hogy futás közben majdnem nekem szaladt egy kutya, annyira elbambult, meg vettem pár könyvet (nem futás közben, te butus). Ja, meg kaptam egy halálos fenyegetést, véres Bowie-fej képében, szóval ezentúl vigyáznom kell a testi-lelki egészségemre, de a feladónak üzenem, hogy a vizsgaidõszakban hagyjon békén, mert tõlem akkor egy levágott David Tennant-fejet fog kapni, és a TARDIS-szal fogom elküldeni a pakkot. He.

Szóval a könyvek.

Eddig a Metro 2033-ba kezdtem bele. Elsõ benyomások: rohadt ijesztõ (rendesen felmegy a pulzusom, amikor olvasom, pedig ez ritkán van), aprólékosan kidolgozott, és olyan misztikus, mint a Stalker-játékok voltak - a metró egyes vonalain elõfordulhat a mentális veszélytõl õrület, vagy éppen arrafelé mutánsok mászkálnak. Különben az a durva, hogy a regényben idáig elég sok elmebeteg karakter van. Szerintem nincs nagyon rosszabb dolog annál, mintsem hogy egy bomlott elméjû figurával kelljen a tûz mellett kucorogni, vaksötétben. Az is biztos, hogy ezentúl félni fogok a zúgó, idegesítõ hangoktól.

A többi könyv: Kuznyecov: Pillangóbõr, Corman: Kramer kontra Kramer (erre anyám azt mondta, hogy minek vettem meg, miért nem inkább valami olyat, amit õ is olvasna - amikor erre rákérdeztem pár hete, azt mondta, hogy ne vegyek neki könyvet), Sztrugackij: Menekülési kísérlet, és Hornby: Fociláz (pont Arsenal-szurkoló?). Ehhez még hozzájön még majd az Ivan Gyeniszovics egy napja, a Galaxis útikalauz stopposoknak, az Endymion felemelkedése, és szerintem a Metro 2034 is (igen, Dimitrij Gluhovszkij újra lecsap).

It will be a busy month, but it worth it. HELL YEAH.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr935905815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vadpulyka 2013.11.08. 19:27:21

Lenne egy javaslatom: Tennant fejét küldheted a csúnya-csúnya maffiózóknak, akik megfenyegettek, de inkább a testével együtt, mindenféle attól való elválasztásra vonatkozó kísérletek nélkül. Tényleg kellemetlen lehetett 4000 lefejeztetés után takarítani.