HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Hét, de inkább nyolc

2013.10.12. 21:39 G_Norton

Nu, sikerült egy újabb hetet lezavarni.

Most már muszáj angolra készülni, ez nem tréfadolog bazzeg.

Brittöri, brit országismeret továbbra is jó.

A szerdai Szovák tényleg gyilkos, többeknek is feltûnt, hogy keményen kell rá készülni, én meg kötöm az ebet a karóhoz, hogy nála betegedtem le. Óra elõtt semmi bajom se volt, közben dugult el az orrom és fájt a torkom, a végére megvolt a tüsszögés is. Az továbbra sem tetszik, hogy kapásból kell vágni mindent, mint valami biorobot, mert tudtam, hogy IX. Leó pápának volt valami köze Magyarországhoz, de aki fejbõl kapásból vágja erre, hogy hát próbált közvetíteni I. András és valahanyadik Henrik német-római császár közt, hogy András legyen a német hûbérese, az valamit nagyon vág. Szóval várjanak már egy picit a többiek, úgy 10-15 mp-t.

A népvándorlás óra továbbra sem tisztul, inkább tovább ködösödik. Az a baj, hogy annyi lelelet kell felismerni már, hogy tutira összekeverjük. Az is zavaró volt, hogy óra után néhány régésztanonc fogta magát, és nyafogott a tanerõnek, hogy egyes történészek túl hangosan beszélgettek hátul, ezért tessék õket megszívatni a vizsgán. Anyátok hogy van? Még szerencse, hogy más sorba írtuk a nevünket, így talán nem szopatnak meg minket. Ja, és ha közvetlenül mögöttük beszélgettünk hangosan, akkor õk miért is ültek annyira messzire? Mi kb a 8. sorban voltunk, ergo õk a hetedikben. Na mindegy.

A pénteki angol irodalom nem is olyan rossz, legalábbis a mostani órára kellõ Miss Brill egész jó olvasmány volt, és nem kellett mindenféle ködös értelmezés hozzá. Jövõ hétre egy Poe-novella kell, holnap meg is csinálom a házit szerintem.

Farkas kezd bedurvulni, dogában pár érdekes dolgot nem akart elfogadni - pl hogy a normandok fõ ereje a nehézFEGYVERZETÛ lovasság, de most a nehézlovasságot is elfogadja (inglismenek megszívták, ha véletlenül heavy cavalry-t írnak, bár ha az ott arrafelé a pontos terminológia, akkor nem).   Mesélt még, hogy sokáig a lovakat taxinak használták (mivel se kengyel, se nyereg nem volt, ezért elég komoly mutatvány lett volna úgy a gyalogosok közé rongyolni). Mesélte még az árucikkekrõl: arany, fegyverek, termény,  és speciális esetekben a nõk... Meg mondta azt, hogy szerinte a Róma az egy szappanopera, jóhogynemmá' a rómaiak nem müzlit esznek, de egyébként a ruhák, és a tömeg ábrázolása úgy ahogy rendben van - szerintem az HBO-nál nagyon örülnének neki.:D

Egyetemen kívül van egy bazi idegesítõ dolog: a közlekedés. Nem tudom, mi a töknek kell pont akkor utat szélesíteni-betonozni, amikor a vasút sincs kész, szóval duplán megbénítani a közlekedést nem buli - háromszor-négyszer is jó 40-50 perces késésekkel érek haza, a sötétben és hidegben ez már nem menõ. De hétfõre talán kész lesznek a betonozással (februárra talán a vágányzár is fel lesz oldva - a hivatalos november 22-nek nem hiszünk), és nem lesz hasonló fennakadás még egyszer.

Ja, meg a náthámat meggyógyítottam kínai kajával, tudom ajánlani melegen.

Asszem fogok írni valamikor a Tropa de Elite-rõl, csak még fogalmazgatom magamban a cuccot, igen jó film, magyar felirat is van már hozzá.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr625905823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.17. 22:31:02

Szeretlek olvasni. : )

G_Norton 2013.10.18. 17:51:37

Köszi.:) Van neved is, kedves névtelen?:P

2013.10.26. 13:25:06

Van ám, Roxi a becses nevem : )

G_Norton 2013.10.26. 16:57:36

Ismerhetlek valahonnan?

2013.11.01. 22:01:47

Nem. Egyszerűen szimpatikus vagy.