HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Héjt

2013.10.01. 23:44 G_Norton

Éreztem én, hogy elfelejtettem valamit megint a hétvégén, ezúttal a blogolást. Höh.

Szóval "szürke" hétköznapok, mennek az órák, tulajdonképpen a pénz miatt szívom a fogam, mert most már hétrõl-hétre kell nyomtatni, de most ki kell húzni valahogy két hetet. A másik bajom az, hogy amit most el kellett olvasni a következõ angol irodalomtudományra, az egyszerûen dögunalom. Susan Glaspelltõl a Trifles (Apróságok), itt olvasható is, bár én ezügyben finnyás vagyok, na.

Közben Szovák, a fogorvos úgy fogadott minket, amit én õszintén utálok: bejön egy Shakespeare-idézettel, hogy ez honnan van. Gondolkozok, hogy melyik mûvébõl (elsõre a Julius Caesart tippeltem volna, vagy a Coriolanust), mire megjegyzi, hogy ez Shakespeare volt, üljetek le, hülyegyerekek (ezt nem mondta, de a hanglejtése elárulta). Nem kedvelem az ilyen pozõrködést, igen, nagy tudása van, hatalmas koponya, de mégsem kéne szerintem mindig a szaglószerv alá dörgölni.

Pénteken nem jöttem be, amúgy is botrányos a tömegközlekedés, és nem akartam egyetlen elméleti óra miatt bent rohadni, meg Farkas amúgy is elmondta elõzõ nap, hogy milyen lesz a vizsga: elénk lesz rakva egy papír, teleírva persze, és ki lesznek hagyva lényeges nevek, dátumok, címek stb, azokat kell leírni. No problem, de komolyan, õszintén meg is mondta, hogy nehéz lesz. Naná hogy.

Az idei félévi Kõszeghy (azaz a nagy tudású, jóarc tanár, aki jó basszusgitáros) ezúttal Pintér Károly, aki anglisztikás, és ugyebár õ nyomja a brittörit, és a brit országismeretet. Mindkettõn marha vicces, ahogy azt magyarázza, hogy mi a probléma A rettenthetetlennel: pl az, hogy a kék arcfestéket tulajdonképpen 30-40 éve a Rangers-szurkolók kezdték el alkalmazni, William Wallace idején nem, és pláne nem kiltben harcoltak, és igen, még a skótok is ismerték az alsónemû fogalmát. Sõt, tulajdonképpen a modernkori skót nemzeti öntudat 90%-a a felföldi skót klánok kulturájából származik.

Van egy aranyos kis dalocskájuk is, az egyik elsõ skót nyelven íródott mû - rrrettenetes skót akcentussal -, ami McDonaldrõl szól, aki sereget gyûjt, és harcol. Na ezt a nevet a skótok lecserélték Argyle-ra, miután megjelent a McDonald's, és nehéz volt nem a sárga bohócot elképzelni.

(És Renton mit is mondott? Még rendes gyarmatosítót sem tudtak maguknak találni, csak a tróger angolokat.)

De a legjobb poénja idáig a leírva sajnos bénán hangzó "and who was the pretender? And I don't mean Freddie Mercury, The Great Pretender...", úgy kora reggel elég váratlan volt. És õ is azon a véleményen van, hogy a britpop '70-es éveit nagyon könnyû lekövetni a társadalmi fejlõdésbõl, tán van is egy szakdolgozat-témám.

A többi óra úgy-ahogy oké, nincs szadista tanár, õrült tanár - na jó, újabban a népvándorlás tanerõnk tett olyan kijelentéseket, hogy a régészet = A Szakma, a történész = a dilettáns, aki az íróasztal mellõl írja a történelmet. Õ is jó fej, de azért érdekes, hogy már itt is megvetett páriák lettünk, bár eddig a "McDonald's-os munkaerõ" beszólást nem kaptuk meg.

Újabban futásnál észlelem néha, hogy mintha a csont fájna - nem az izom az erõltetéstõl, hanem a csont. Remélem nem csonthártyagyulladás, mennyire rossz lenne éppen most, amikor konkrétan nadrágok csúsznak le rajtam - néha baromi idegesítõ. Persze örülök neki, de na... Pár hónapon belül teljesen új ruhatár kell.

Szosziális érzékenység: ma kisegítettem két külföldit is, elõbbit egy könyvvel, utóbbi meg egy kínai srác volt, aki valahogy elkeveredett a Népligethez, és onnan akart eljutni az Erzsébet-híd, és a Szabadság-híd közti hotelhez, nem mintha csak egy lenne ott, de mindegy. Végül elküldtük metrózni a Deák térhez, hogy majd ott szálljon át a 47-es villamosra, de szerintem ott megint kérdezõsködött, hátha valaki tud ángliusul kommunikálni.

Közben leszedtem a Tropa De Elite c. filmet, belenézve igen karcos, és komolyabb témákat mer feszegetni - favela, korrupció, drog. José Padilha rendezte, szóval nagyon rossz nem lehet.

És most szunya, holnap 4 órát kell túlélni, és megírni az irodalomelméletes szösszenetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr85905826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.