HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

3 nap tanulsága

2013.09.11. 21:45 G_Norton

Elkezdõdött az újabb idegidény, avagy hány kreditet tudsz szerezni, mikor is lesznek az órák, és a nagy kérdés, hogy melyik tanár az, aki egy eszeveszett vadállat, ha vizsgázni kell?

A Neptun isten (mondta az egyik jófej tanár, Szovák Kornél) eléggé mindenható, élet-halál ura, így lazán megcsinálta azt, ami görög drámába illik: 15 perccel a tantárgyfelvétel elõtt lefagyott.  Aztán úgy 8:55-kor helyreállt, de anyád picsáját, na. Az egész nap a trükközéssel telt, hogyan tudnék bejárni is, és nem megszakadni is, végül sikerült egy viszonylag normál órarendet összerakni.

Na, hétfõ. Egyetlen angol nyelvi gyakorlatom van, és nem akarok nagyképû lenni, de max ujjgyakorlatnak érzem. Könnyû, most még alig van házi, tankönyv nem kell. Délután 12:30-ra kell bemenni, legalább tudok aludni is rá.

Kedd: elõször van egy príma brit történelem angolul, minden szót értettem, könnyû jegyzetelni - tankönyv kell, de van egy bót, ahol 20%-os kedvezménnyel adják oda a 300 oldalas könyvet, aminek csak egy része kell (mert az ókori részt nem vesszük, a kora és késõ középkort csak szõrmentén). Királyságosság az egész, már most szeretem, csak a vizsgáról nem tudni semmit. Aztán volt egy pszichológia, ami elsõ óra alapján eléggé csapongó, meg a hittanosok külön videókamerán nézték az órát úgy, hogy a diákból nem láttak semmit. Még elviselhetõ az óra, de ha a kövi 2-3 óra is ilyen lesz, akkor tán be sem megyek, elvileg jegyzet van.

Szerda: the longest day. Kezdünk mindjárt egy 8:30-as magyar törivel, 1500 és 1701 közt, majd 10:00-kor egy Szovák Kornélos óra, az Árpád-kori Magyarországról szóló gyakorlat (ez jól néz ki, de nem lesz könnyû), majd 12:30-kor egy Népvándorláskor, és honfoglalás, illetve korai magyar történet, amit Türk Attila tartja, és tényleg ez a neve. Jó órának néz ki, bár süt róla, hogy régész (mert a történészeket szidja, höhö), és elég bizonytalan maga a kutatás is, hát még az eredményei, de azért jó lesz ez. Végül 14:15-kor egy magyar társadalomtöri 1500-1703, a tanár a csendes, mosolygós gyilkos fajta, tudjátok, akit addig basztatnak egy nap, amígy egy baltát nem vág a tarkódba. Kiadta a témaköröket a referátumhoz (nekem jutott a végvári élet, yes), aztán mehettünk a dolgunkra.

Így 3 nap után azt kell hogy mondjam, egyáltalán nem rossz ez. Múlt héten be sem akartam jönni, biztos rám ragadt a schoolitis, de jók az órák idáig a pszichó, meg a magyartöri 1500-1701 kivételével. Holnap lesz még három, és pénteken kettõ, lesz mibõl vizsgázni év végén.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr615905836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vadpulyka 2013.09.15. 20:56:36

A görög drámák már csak ilyen kellemes dolgok, emlékszem, milyen átszellemülten reszeltem a körmöm, amikor vettük őket. A mosolygós gyilkosokkal semmi gond nincs, engem is annak mondanak. :3

G_Norton 2013.09.15. 21:56:07

Aaa, én kedvelem némelyiküket. De a neptun túl élethű, sehol egy szemét kiszúró inceszta. Még szerencse, hogy nem lakunk közel egymáshoz. Arra felkelni, hogy egy párnát nyomsz a képembe, hááát...:D