HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Szerda: "Én egy sztahanovista vagyok"

2013.08.21. 21:05 G_Norton

A fenti mondat azon háromfogú kertész szájából hangzott el, ki egy hónapja legalább nulla munkát végez naponta.

Mondjuk mi sem erõltettük meg magunkat, azért a futókört felsöpörtük, mert igen nagy volt rajta a dzsuva. Közben munkatársra csak úgy ráröppent egy baziméretû szöcske, vagy sáska, szóval valami nagy zöld rovar, amit lecsaptam róla, aztán agyonvertem a partvissal, hogy ne ugrándozzon már ide-oda. Végül levittünk pár dolgot a tanáriból a kukába, ja és a barom titkárnõ úgy dobált bele mindenfélét a szemeteszsákba, hogy az alja tele volt mindenféle üvegekkel, és arra rápakolt mindenféle nehéz dolgot. Ha fordítva csinálta volna, akkor nem szakad ki félúton a zsák alja, így köszönöm neki innen is.

Fél 11 körül mehettünk is haza, én meg ledõltem aludni, mostanában olyan álmosító idõ van, hogy csak na. Ma pedig sikerült 23 p 23 mp-t csinálnom úgy, hogy a végét megnyomtam erõsen, nem is futottam már, hanem löktem magam elõre.

Közben hallom a hírt a hvg-bõl, hogy szeptembertõl nem lesz 1-es villamos. A párttévé ezt azért bemondhatta volna a szokásos Hoffman Rózsi-bullshit után, hogy szeptembertõl 2014 év végéig nem jár a villamos, mert felújítják - és a sínfelújítás azért tart ilyen sokáig, mert hûtõberendezés is lesz hozzá, hogy a nyáron ne púposodjon a sín. Remek. 2015 nyarán (ha addig elkészül) majd a hûtõberendezést kell egész álló nyáron javítani...

Szóval ezt is sikerült telibekúrni rendesen, és nem szólnak róla. Na mindegy, így mehetek a metróval japán módra, és reménykedni, hogy az nem döglik le soha, különben nem tudok mivel bemenni. Állítólag lesz pótlóbusz, de én nem bízok ebben, egy darabot nem láttam idáig belõle.

Más eredmények: augusztus 20-ra, kemény egy hónapos melóval a közvetlen közelünkben felhúztak egy bazinagy kettõskeresztet, mert az Kocsis Máté szerint valamiféle szakrális erõpont, hát végülis mindig arrafelé megyek a boltba. Ezt a marhaságot sikerült közpénzbõl odaemelni, ahelyett hogy a kerület valóban felújításra-átépítésre szoruló részeit kezdenék el csinálni. Jellemzõ.

Szerintem egyébként a tegnapi István, a király egyáltalán nem volt rossz, bár még így is ocsmány dolog szerintem valamit politikailag támadni, mert hogy Alföldi buzi = nemzetellenes, Stohl András drogos köcsög = nemzetellenes stb. Emberek, amikor Vikidál kornyikált, az miért volt jobb? Az meg egy rohadt besúgó volt, a legrosszabb fajtából.

Az volt csak a baj, hogy Alföldi úgy változtatott volna, amit már a mû nem enged meg a dalok miatt - nehéz mindenkit esendõ embernek ábrázolni, hogy az egyik karaktert egy atomhõsnek, a másikat meg atomgonosznak ábrázolja, és állandóan a szabadságot kergeti. Amikor Feróék megjelentek a trabantban, mint a regõsök, az is tetszett, hisz láthatóan halvány lila gõzük sem volt, hogy mi történik, de lengetik a zászlót lelkesen, mint valami agyament békemenetes. És szerintem a legvégén látható szentkoronás ketrec sem volt iszonyúan magyarellenes, és felháborító, egyszeûren csak bemenekülünk mindig a korona mögé a védelemért, ami ugyanakkor megbilincsel minket - túl egyszerû jelkép, én max még ezért merném megdorgálni Alföldit, tud õ ennél sokkal jobb is lenni.

Meg hogy mennyire volt ripacs Stohl - szerintem kifejezetten visszafogott volt önmagához képest. Amikor az aktuális Valóvilágban vöröslõ fejjel ordítva nyomta a szavazatok állását a villogó fényjátékban, az sokkal-sokkal borzasztóbb volt, mint ez. Egyedül tényleg ez nem tetszett sose, hogy Koppány mindig csak pogány lehet, aminek eredete az, hogy egy krónikában annak mondják, na bumm.

Pedig az egész konfliktust ki lehetne hegyezni vallási-családi-politikai ellentétekre: István katolikus, Koppány orthodox, mindkettõ a hatalmat akarja (a primogenitúra alapján István az úr, a szeniorátus alapján Koppány, de még utána 100 évig nem volt ez egyértelmû). Ráadásul Koppány csak az egyik ellenfél volt, késõbb jött egy Ajtony, és egy Gyula is, szintén rokonok, akik a hatalmat akarták (elvileg ezért vágatta négyfelé Koppányt István, hogy itt-ott tûzzék ki a darabokat, mint figyelmeztetést).

Szóval kicsit egyoldalú az István, a király, de ez csak az én egyéni véleményem, attól még egy igen jó rockopera.

De láttam pár plakáton, hogy elkészült az új magyar rockopera, a Mátyás, az igazságos. Az meg mi a fenérõl szólhat vajon? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr795905873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.