HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Amikor a fõnök egy David Brent

2013.08.06. 21:13 G_Norton

Tyû, a mai napon energikusabb voltam, mint eddig bármikor, és most dolgoztunk a legkevesebbet. Két társam is úgy el volt fáradva, hogy pár percet aludtak az egyik padon, legalább picit ki tudták magukat még pihenni. Na, ma kevés munka volt, a festékes cuccok még mindig az alagsorban csöveznek, így azok elhordása helyett kimentünk az udvarra, söpörni azokat a sárga izéket, mert ma jön a fõnök körbenézni.

Kb két órája csináltuk, amikor megérkezett. Körbenéz, látja, hogy söpörjük azokat az izéket, méghozzá úgy, hogy kisöpörjük két oldalra a fûre, mert ott úgyis annyi van rajta, hogy nem tudunk vele mit kezdeni. Erre a fõnök: söpörjük össze. Aztán mit kezdjünk vele? Dobjuk ki valahova? Ahhoz túl kevés. Hagyjuk ott? Hülyén néz ki. Együk meg? Bahh. Végül összesöpörtük egy kupacba, aztán amikor a hülye fõnök nem nézett, gyorsan kisöpörtük a fûre, nem szaroztunk.

Aztán jött a hét szövege, idézgetni fogjuk egy darabig. Szóval fõnök felnézett az égre, látja, hogy a fákról hullanak le a sárga izék. Erre ezt találja mondani a pesti gyökér:

"Rázzátok le a többit a fákról!"

7-8 méter magas egy ilyen fa. Nincs ilyen magas létra. Sok ág túl vékony, hogy bármelyikünk is felmenjen oda Stallonét nyomni a Cliffhanger-bõl. Morogtunk egy jóédesanyádat, majd söpörtünk tovább.

Erre odajön a roppant eszes titkárnõ, és halálkomolyan elkezdi rázogatni az egyik ágat, a SZÉPEN LESÖPÖRT RÉSZRE. Oda is mentem, hogy ezzel plusz melót ad nekünk, így ne nagyon fogdossa már a fákat össze könyörgöm, végül abbahagyta az elmeroggyant tevékenységét. Tisztára mint David Brent, meg az a szõke genyó Gareth a The Office-ból, egymás baromságait erõsítik.

Kezdjük ott, hogy önmagában a sepregetés is hülyeség, mert holnap tulajdonképp kezdhetjük újra, de mivel jött a fõnök, valamit muszáj volt csinálni. Másrészrõl meg ezek a fák jó esetben augusztus közepéig-végéig hullajtják ezt a sok szart, nem tudunk ráparancsolni, hogy hagyja abba. Jó lenne szólni a dinnyének is, hogy hé dinnye, teremjé' má' meg, vagy szólni a kukoricának, hogy siessen azzal a terméssel, de a növények rá se bagóznak.

Amikor a kertésznek mondtuk ezt, õ is röhögött, hát hülye ez, tudja õ is. Lövésük sincs, hogy mi munka folyik a Vajdában (kb semmi, ne legyenek illúzióink), és valószínûleg a többi hely munkafolyamatáról sem tud sok dolgot. Ez csak azért aggasztó, mert az állami szférában dolgozik, megvoltak a jó kapcsolatai, és megszerzett egy csöndes munkát, tud biciklizni stb.

Kertész mesélt más dolgot is: az óvódánál azért volt akkora meló, mert amikor a rendes karbantartó brigád kiment oda (azaz nem mi, hanem a fõállású karbantartók) akkor csak a füvet nyírták egy hétig, mert a faszuk sem akarta lefesteni a házikókat, meg ilyesmi, így ránk hagyták a szar munkát. Na mindegy.

Ma délután sikertelen volt a NAV-os project, mert ma csak 11.30-ig volt ügyfélfogadás, holnap viszont 18.00-ig lesznek, így holnap megint mehetek trolizni. Legalább aznap mozgok valamit.

Mozgás: 26 p 03 mp, egy kicsit fájt a combom, mert nem nyújtottam ki rendesen utána tegnap. Egész jó volt ma is, na viszlát holnap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr655905893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.