HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Nap

2013.08.01. 21:15 G_Norton

Máa is igen sok munka maradt, thanks to annak a fantasztikus ötletnek, miszerint kétheti munkát el tudunk végezni 5 nap alatt. Ma még festegetni kellett, és iszonyú sokat gereblyézni, egyszerûen nem bírtam a tempót. Fasznak kell óvodának ekkora kert, ennyire füvesítve? És ha már füvesítve van, miért csak 3-4 évente tesznek ellene valamit?

Ráadásul ma felhívtak a központból, hogy hiányzik a 180 napos igazolásom. Mondom az nem lehet, a jelentkezési lapomhoz van csatolva, ott keresse meg. Erre felhív megint, hogy ott sincs, és Burián Ferenc már hazament, így nekem kéne majd valamikor bemennem a magam példányával... Ú baszdmeg, ez felhúzott.

1: ha hiányzik valamilyen papír, amibõl több példány is van, és ráadásul az egyik egy ügyintézõnél van, akkor marha nehéz megkérni, hogy biza' Feri, nem tudnád majd valamikor átfaxolni ezt, vagy pedig beszkennelni, és emailben elküldeni?

2: ha már mindenképp be kell vinnem egy tetves papírdarabot, és azt mondja, hogy délután négyig lehet bevinni, akkor miért 15 óra 42 perckor hív? Nem vagyok Usain Bolt, és nincs nálam portálpuska, te idióta.

3: közSZOLGA vagy, azaz ne engem basztass minden szarért, próbáld meg az ügyfél bevonása NÉLKÜL elintézni egy ennyire piti ügyet.

Pont ma dumáltunk errõl a karbantartóval, aki megkérdezte, hogy mihez értek, ha már nem tudok rendesen gereblyézni, és festeni. Hát én nem is ilyen munkára jelentkeztem, azt nem említették, hogy a "kis terepmunka" az kõkemény felújításokból fog állni úgy, hogy 6-7 ember munkáját végezzük el, akár túlórázva. Meg aztán nekem ne mondja, hogy a fõnöknõ jól dolgozik, ha az ügyes-bajos munkahelyi teendõk mellett van pár órája kibiciklizni 5-6 iskolához, hogy dolgozunk-e. Az ilyen fõnök lepasszolja a melót, és kurvára ráér. Nem akarok szenyáskodni, de egy igazán jó fõnök nem lepasszolja a maga munkáját másoknak, hanem hatékonyan megszervezi a munkafolyamatot.

Már az elsõ napról írva érezhetõ volt, hogy ezek nem nagyon dolgoznak. 10 db papír kinyomtatása kemény 12 percig tart, tájékoztattak, hogy délután 2-re érjünk vissza a szerzõdéskötéshez, de mire visszaértünk, még mindig ott tartottak, hogy ki kéne nyomtatni 10 db névre szóló példányt. Elolvassuk a szerzõdést 5 perc alatt, utána még 20 percig váratnak, és jól hallhatóan eltrécselnek az elõtérben, hiába kérdezzük, hova írhatjuk az aláírást, csak hanyagol a papír felé mutat, hogy oda. Az is érdekes volt reggel, hogy elkérték az irataimat fénymásoláshoz, és az is vagy 7-8 percbe telt. Cseszd meg, ennyi idõ alatt simán be is írhattad volna a gépbe azt az 5-6 sornyi információt.

Az egész napban két pozitívum volt. Az egyik, hogy a közterületiseknek akadt munkája - tegnap már egy járõrkocsi, vagy miafasz észrevette azt a nagy halom faágat a suli mellé pakolva (azért a távolabbi oldalra tettük le õket, hogy ne tudjanak minket gyanúsítani, aztán szépen felsöpörtünk, így nincs nyoma). Ma egy pick uppal ki is jöttek pakolászni, igen sûrûn kurvaanyázva. Néhány gyöngyszem tõlük:

- Nédd már, mekkora geci már az, aki ide rakta eztet...

- Legalább kétszer kell fordulnunk bazzeg.

- De mégis ki a faszom pakolja ide eztet?? Miért ilyen gecik??

Elmentek az elsõ adaggal (annyi fát hordtunk ki, hogy nem fér rá az egész a pick upra), erre mi gyorsan kivittünk két kukát, és a bennük dugig lévõ füvet kiszórtuk a faágak elé, hadd örüljenek. Majd gyorsan vissza, és hát az a reakció...:D

- Te Józsi! Ez még nem volt itt bazmeg az elõbb!!

- Minden negyedik kerületben ezt csinálják velünk a gecik!

A harmadik körnél vették csak észre, hogy a fa többsége fenyõágakkal van leszorítva, így sokkal többet kell fordulniuk, mint egyébként!

- Ó hogy rohadna meg, aki idetette eztet!

- De mi a faszér' csinálják? MI A FASZÉR'??

Hogy legyen egy kis munkátok, azért, úgysem dolgoztok sokat.

Végül a fa felét ott hagyták, gondolom a másik felét holnap reggel viszik el, de szerintem még kiszórjuk elé a faleveleket is, aztán levideózom a hülye fejüket.

Jjja, kocogás: 21 perc, 45 mp, ennek is örülök ám. Holnap festés, itthon takarítás, és bevásárlás a hétvégére.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr425905903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen Senki 2013.08.02. 16:08:07

Ők is adminisztrálnak, mint ti. :D Visszaolvastalak nagyjából, és nem irigyellek, de mivel minden rosszban van valami jó (meg fordítva), olyan fitt leszel szeptemberre, hogy ihaj. :D

G_Norton 2013.08.02. 17:15:08

Ma úgy volt, hogy bejön a főnök nézelődni kora reggel, ehhez képest egész nap nem jelent meg, így dél körül hazamentünk. Tudom, dolgozott, legalábbis úgy csinált. Ja, Rambo leszek.:D A lábam már elkezdett izmosodni.:)

nihilke 2013.08.03. 21:37:53

bent, a diliházban ablakkal szemben ülök, van kint egy füves sáv. ültettek fákat, de az egyik kicsi eltört. pár héttel később jött három fakirángatóközmunkás, szétverték azt a fakeretet, amit az újonnan ültetett fák köré szoktak rakni, kirángatták a kis fát, majd otthagytak csapot-papot. pár nappal később jöttek a famaradvány eltakarító közmunkások, de a gödörbeásók még mindig nem jöttek. :D

G_Norton 2013.08.04. 08:58:59

Ja, hát a közmunkások nem nagyon fogják törni magukat a melegben, az tuti.:D Mi is néztük őket, az úttest közepén lévő zöldsávot kéne gondozniuk úgy, hogy nincs egyáltalán árnyék, ezért órákon át pihennek, majd kb 45 perc munka, aztán megint pihenés. Különben ma vasárnap van, és a közteresek még mindig nem vitték el a fa maradékát.:D