HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

A Sztahanov-díj gyõztesei

2013.07.30. 21:25 G_Norton

Ma rengeteg meló volt, mert a héten jön majd a fõnök körbenézni, hogy mi minden változott az óvodában, persze tipikusan nõiesen utalva rá, hogy mi a probléma:

- Szép az a házikó? - kérdezi az egyik ilyen gyerekjáték ügyében, egy kis (régen) festett házikóra mutatva.

- Messzirõl igen.

- És közelrõl is?

Ahelyett hogy kimondaná, fessétek le bammeg.

Én ma egész nap füvet nyírtam. Könnyûnek tûnik, egy darabig az is, de annyi rohadt fûfelület van a retkes óvoda területén, hogy már a felénél szentségeltem. És sajnos nem is mindig mértanilag pontosak, így szoptam vele súlyos negyedórákat, amíg a betonszegélyeket valahogy kikerülve nyírjam le csak a füvet, mert a bokrokat nem kéne bedarálni. Aztán persze rámentem az egyik betonszegélyre, de sikerült helyrepofozni a fûnyírót.

A bokrokkal, meg más halálfelesleges dísznövényekkel késõbb is szenvedtem. Nemcsak az a baj, hogy vannak, hanem elképesztõen idióta helyeken, hol a fû szélén a betonhoz közel, hol a közepén, hol pedig csak úgy oda van baszva mindentõl függetlenül, hát az marha szép, mondhatom. Egy idõ után ledaráltam volna az összeset. Aztán vannak olyan dísznövények is, amelyeket valamiért fadarabokkal vette körül készítõjük, ugyanakkor a dísznövénnyel nem foglalkozott az elültetése óta. Ergo tele volt mindenféle gazzal, amit nekünk kell kiszedni, mert ha meglátja, hogy a drágalátos zöld növénye tele van varjúhájjal, akkor megy panaszkodni.

Fákat is kellett nyesni, hálistennek abból kimaradtam, mert egész nap ugye füvet nyírtam. Na fát, fenyõt azért kell nyesni, mert az óvodás gyerekeknek nemigen fejlett a koordinációs rendszerük, és a reflexeik sem, és képesek belefutni az ágakba, vagy nekimenni a fenyõ törzsének (ez utóbbit fogalmam sincs, hogy lehetne kiküszöbölni). Ezért jó 2 méter magasságban le kell szedni az ágakat, amitõl a növények ritka hülyén néznek ki, de kevesebb a sírás, és ezáltal nem fog annyira romlani az óvónõk hallása.

2 körül kiderült, hogy jobb, ha maradunk még egy ideig, és megcsináljuk a maradék nyesést, minthogy másnapra hagyjuk, mert jön az átkozott fõnöknõ. Így még 2 órát maradtunk, és a levágott fenyõ- és faágaktól ritka eredeti módon szabadultunk meg: a kapun át kidobtuk az utcára, hadd veszõdjenek vele a mihaszna közterület-felügyelõk. Majd másnap reggel sûrûn fognak kurvaanyázni a hirtelen odanõtt bokor láttán, de

1: az ilyen dolgok eltakarítása a feladatuk. Bezzeg amikor leesett a hó, és 2 nappal késõbb undorító latyak lett belõle, nem láttál ilyen mellényes fickót sehol az utcákon, amikor kellett volna.

2: a fenti dolog alapján maximálisan megérdemlik a picike munkát, nekik mindössze ki kell hívniuk egy tetves billenõkocsit, vagy mi a faszt, oda felpakolják, oszt kész, nem több 40 percnél az egész.

Délután négykor távoztunk haza. Én még elugrottam a boltba, hogy a holnapi ebédem is meg legyen oldva, és rohadtul fáj a talpam, mert 4-5 órán keresztül folyamatosan talpon voltam, igaz, a többiek is. Azért még lementem kocogni, és emberek, 30 percen, és 4 másodpercen át nyomtam, ez egy nagy kör, meg egy kicsi. Ez a harmadik hetem. Mellesleg anyám épp a végén hívott fel, mondtam neki, hogy most már ne tegye le, még 10 másodperc, és megcsinálom.

Szóval ez volt a mai nap. Holnap lazább lesz, egy kicsit kell még fûnyírózni, meg festegetni. Ja, és a Luther tényleg baszott jó, de csak eredeti nyelven.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr265905909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.