HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Negyedik nap - építjük a szocializmust, nertársak!

2013.07.25. 21:18 G_Norton

 


 

A mai napon igen nehezen ébredtem, kellett nekem éjfélig dumálgatni, de sebaj. Leültünk megreggelizni, majd felmentünk kitölteni a jelenléti ívet. Besza-behu, mert reggel 6-kor aláírom a papírt, hogy délután 2-ig dolgoztam. Sebaj, így szeretjük az önkormányzati leleményességet.

Aztán két órán keresztül alig csináltunk valamit, mert Festõ Úr egyikünknek adott egy minimális festegetési munkát, kettõnknek pedig 2 baziméretû festékes vödörbõl kellett egy még bazibb méretû festékes vödörbe önteni a festéket, majd az üres vödröt kimosni. Szép sötétzöld pólóm igen hamar mûvészi Fradi-kompatibilis lett, majd a portás nyanyóka (bocs, nincs rá jobb kifejezés) elküldött cigiért a legközelebbi trafikba, mert a másik két srác 17 éves, én meg 22, habár pofa alapján szintén 17, na de majd a dörgõ zeuszi hangomon felmordulva fogom kérni a kékszofit. Vásárlás szépen lerendezve, idõközben hazaugrottam felvenni egy szürke pólót, azt már nem lehet rondábban összekoszolni. Visszamenve egyszerûen ólmos fásultság vett erõt rajtam, elbasztunk 2 órát, miközben kint már nagyon kezdett melegedni, és szarul ment a munka.

Sajnos sikerült széttörnöm a másik kapa fejét. Próbálkoztunk a vizes módszerrel, hogy a kapákat vízbe áztatjuk 10 percre, amitõl megduzzad a fa, és nem fog benne ide-oda liffenni a fémfej, csak ez ebben a hõségben kb 15 perccel hosszabbítja meg egy átlag kapa élettartamát, és egyszer annyira keményen vágtam egy gyökérbe, hogy a fa részébõl letört egy darab, a fej pedig a gyökérbe ékelõdve maradt. Nagy nehezen kiszedtem, aztán a talicskába dobtam, most a tököm fog ezzel bajlódni. Közben a gereblye feje is meglazult, mi meg szentségelünk, mert eddig a talicska maradt egyben, bár fogadok, hogy hétfõn annak is kilazul a kereke.

Közben mi is visszamentünk pihenni 20 percre, amibõl úgy 45 percnyi labdázás lett, sebaj, legalább aznap mozogtunk valamit. Visszamentünk, és tovább gazoltunk, egyikünk pedig átment növényterminátor-üzemmódba, és puszta kézzel tépte ki egymás után a gyomokat, igen hatékonyan, majd megbeszéltük, hogy valahonnan szerzünk egy kecskét. Közben az orrom alá kentem egy kis lóbalzsamot, és minõ csoda, békén hagytak bogarak, egy kicsi került a tarkóm alá is, hogy ne égesse meg a nap.

Végül kiderült, hogy rajtunk kívül mindenki megdumálta, hogy kell a szünet holnapra. Jó szociálista munkások révén a félkésznek sem mondható meló láttán megveregettük önnön vállunkat, majd a papírra ráírjuk, hogy bent voltunk pénteken is, oszt le kõ szarni. Mondom oké, és ha péntek délután kopogtat a fõnök a sulinál, és sehol senki? Á, biztos nem jön az. Hát úgy legyen.

Ma sikerült 23 perc 26 mp-et csinálni 2 részletben, ezúttal igen komoly rovartámadással szembenézve. Szóval ez volt a mai nap krónikája.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr85905921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yagi 2013.07.27. 22:11:16

Oda már nem kapa kéne... Mondjuk, ha közterületről van szó, akkor tapossák csak le a füvet. -ördögifej-

G_Norton 2013.07.28. 00:19:59

Nincs más.:D Kézzel próbáltuk kiszedni, de ezeknek a gyökere L-alakban nő a föld alatt, és kétujjnyi vastag szára van.

Yagi 2013.07.28. 17:14:45

Mire végeztek, addigra nagyon képben leszel növények terén. :D

G_Norton 2013.07.28. 18:33:45

Már így is mindenütt a földet lesem, hol lehetne felsöpörni.:D