HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

Harmadik nap

2013.07.24. 21:50 G_Norton

Ma nehéz volt felkelni. 6 elõtt a suli elé értem rettentõ hosszú séta után, aztán fél órán át ébredeztünk az öltözõben - mint írtam, nem hajtanak minket, õk sem sietnek, a munka attól nem lesz gyorsabb, ha kihajtják belõlünk a szart is. Mától már kettes szintû hõségriadó van, tegnap még úgy volt, hogy 11 körül már úgy süt a nap, hogy nem szabad kint maradni. Gyorsan nekimentünk a kertnek, ezúttal a Fûnyíró nélkül, pedig de rohadt jó lett volna ma is, sokkal gyorsabbak lennénk.

Namármost.

Láttatok már valaha embermagas gazt? De most komolyan. Eddig én max elhagyatott vasúti pályaudvarok mellett, de egy suliban még nem. A legaljasabb fajta barna volt, ritka erõteljes szárú, tövises dög, ráadásul állandóan hullott belõle valami. Kapával mentem neki mindennek, és kvázi ki kellett vágni - párat sikerült sértetlenül kiforgatni a gyökerét célozva, aztán egyikünk is elkezdte vagdalni az egyiket, hogy gyorsabban végezzünk, erre beletört a kapa. Nem viccelek. Végül a röhögéstõl ide-oda ténferegve bevittük a kapa maradványait, azzal a szöveggel, hogy "a gaz kinyírta". Végül semmi gáz sem lett belõle, csak annyi, hogy egy arasszal rövidebb lett a cucc.

Több szünetet tartva sikerült úgy fél 10-re végeznünk a nagyon gazos résszel. Még azért kell kapálni, meg gereblyézni, de holnap meglesz az is. Aztán pihentettek minket, majd a tanáriban ügyködtünk: nagy nehezen leszedtünk egy jól odabaszott fali polcot, majd pedig a festõk közt szlalomozva töröltük fel a festékfoltokat felváltva, majd megint leültünk. Láttam az igazgatót, Szontágh Pált, akit nagyon bírok, és majdnem belefutottam az egykori igazgató-helyettesbe, meg az osztályfõnökömbe is, egészen fura, hogy nem ismertek meg egyáltalán, habár már 7 éve elmentem onnan.

Közben kiderült, hogy mégis lesz jelenléti ív. Hétfõn elvetették az ötletet, hogy majd a fõnökünk benéz minden suliba, hogy ott vagyunk-e, hát tegye, ha akarja, én azért kuncogok magamban, hogy mennyi ideje van erre meló közben, hogy utazgasson ide-oda ellenõrizni? Ehelyett lesz egy darab papír, ami bizonyítja, hogy ott voltunk - írd fel a neved.

Ma is fél 12-kor hazaküldtek minket, mert nincs munka. Ekkor már kint maradni a tûzõ napon huzamosabb ideig életveszélyes, bent viszont nincs munka. Paradox helyzet - kintre több ember kéne, bentre elég lenne egyikünk is. Na, holnap is munkára fel.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr885905924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yagi 2013.07.25. 17:19:52

Be kellet volna vizsgáltatni azt a gazt, lehet, hogy rekordot dönthetett volna. :3

G_Norton 2013.07.25. 17:23:29

Ma le akartam fotózni, de elfelejtettem vinni telefont. Valahol még oda van hajítva a többi szemét közé.:D