HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

BKV

2013.06.19. 19:24 G_Norton

Már annyian írtak a tegnapi esetrõl, hogy én sem tudom befogni a pofám. Illetve már reggel írtam egy kommentet a tegnapi pofozásról, meg a BKV-sofõrrõl, de kb leírom újra, kiegészítve egy-két dologgal.

Szóval ugyebár tegnap egy angol nõ pirosnál lelépett a járdáról úgy, hogy automatikusan jobb felé nézett, majd elvileg a sofõr lefékezett, vagy a nõ ugrott gyorsan hátra, de szóval nagyobb baj nem történt. Aztán sofõr barátunk szintén a járdára ment, itt megint két sztorit olvashattunk, hogy elvileg a nõ bemutatott neki, mire a sofõr felpofozta, illetve hogy a sofõr üvöltözni kellett, majd jött a taknyán tenyerölés.

Na pont most olvasom a BKV-figyelõn, hogy a levél írója pont ezen a villamoson utazott, és nem egészen úgy történtek a dolgok, ahogy a sofõr állítja. Mondjuk már az önmagában érdekes, hogy egy villamos megy, és pusztán azért kerüli el a karambolt, mert a villamos nyomott egy satuféket - anélkül, hogy bárkinek baja lett volna a jármûvön. Na mindegy, a levélíró szerint már a fülkében kurvaanyázott a csávó, majd kipattant, és akkora pofont osztott le, hogy a villamosban is hallották - majd amikor megkérdezte a sofõrtõl, hogy ez mire volt jó, a válasz az volt, hogy sokkot kapott.

Szóval: a nõrõl az a véleményem, hogy rohadtul figyelmetlen volt, és valószínûleg budai. Pesti gyerökként már hozzászoktam, hogy a seggem mögé is állandóan nézni kell, hátha egy baromarcú kamionos, vagy egy idióta autós úgy kanyarodik, hogy véletlenül elcsapjon, sõt, konkrétan azóta figyelek nagyon, mióta elcsaptak. Ha valaki ismeri a 24-es villamos Golgota téri megállóját, azt tudja, hogy van egy-egy sáv kétoldalt az autóknak, és hozzá lámpa is, biztos ami biztos. Épp megyek át a zöldön, amikor már csak arra eszmélek, hogy a földön valamiért a macskakövet nézem túl közelrõl (akkor még macskaköves volt, azóta átépítették a betonyot), aztán kiderült, hogy egy trabantos vénember a piroson átzúgott, és elcsapott. Persze ott mindjárt le is baszott, hogy mijé' lépek le a járdárú', 10 éves gyerekként elég szarul voltam, pedig szívesen elküldeném a vénséget a picsába.

Pesten mászkálva amúgy is sokszor fut az ember lehetetlen alaprajzú utcába, ahol nincs lámpa, max zebra, és hatalmas forgalom, aztán próbálj gyalogosként átjutni. Példaként ott van pl a Gyáli úti zebra, kb 3-4 másodpercig van zöld jelzés gyalogosnak, muszáj átfutni, és arra is figyelni, hogy a közben a seggednél közeledõ Alacska busz nehogy elcsapjon.

Vagy egy másik példa: van egy utcácska, ahová be lehet kanyarodni, csak éppen a két út nem merõleges egymásra, hanem olyan rombuszos... matekból nem vagyok zseni. Szóval ha át akarok menni rajta, és ha egy autó balról jön, akkor tulajdonképp hátrafelé kell néznem. Pár hete pont olyasmi történt, amitõl félek: autós kanyarodik, pont meghallom, hátranézek - faszi BAL FELÉ NÉZ, értsd: nem az utat nézi, hanem a benzinkutat, tehát ha nincs szerencsém, simán felken a kocsijára. Másodszor pedig az egyik kezében egy MOBILTELEFON volt, utólag visszagondolva bazzeg, jó hogy megúsztam...

Szóval innen gondolom, hogy a brit nõ az nem nagyon járt a Duna másik partján, különben minimum körbenéz.

Viszont volt egy érdekes eset, amivel szeretném a képet árnyalni. Villamossal kell mennem egyetemre, pontosabban a buszhoz, ami majd az egyetemre visz (na az egy külön sztori), és általában a busz indulása elõtt kb 5-10 perccel szoktam odaérni. Egyik alkalommal eleve késett az 1-es villamos laza 5 percet - kora reggel ez sok. Aztán másoknak is feltûnt, hogy elég lassan haladunk, mindenki sietett a munkába gondolom, nem akartak elkésni. Sofõrnõnk is rájött, hogy lassú a tempó, de valami miatt nem a menetsebességet növelte meg, hanem a leszállási-felszállási idõt minimalizálta úgy, hogy volt kb 1-2 másodpercet leugrani vagy felmászni, aztán zárta is az ajtót.

Sokat nem is kellett várni, két igen megtermett romaember akart leszállni, sofõrünk mind a kettõre rácsukta az ajtót, és anyázott is - aztán a cigányok is rákezdték, hogy mijafaszé', illetve bocs, MIJAFASZÉ' CSINÁLOD EZTET TE ÁLLAT, HOGY ROHADNÁ' SZÉJJEL stb. Ezen nem lepõdtem meg, mozogni alig bírtak, nemhogy gyorsan lefutni a villamosról... na de a sofõr méltó módon válaszolt, a jó édes anyátokat, meg menjentek pár a picsába basszátok meg, elõkerült az "nekem diplomám van ám!"-mondat. Mindez egyébként vicces utólag visszagondolva, ott azonban marha idegesítõ volt, mert ezzel is percek mentek el. Aztán végül a sofõrnõ elindult, aztán odacsukott még egy öregembert - aki szintén egy halk "kurva anyádat te"-mondattal abszolválta a dolgot, és neki is visszaszólt a sofõr, hogy neked van diplomád??! Mert nekem villamosmérnökim van bazmeg!

Értem én, hogy nagy a feszültség, meg hülye az utas, de aki erre nincs felkészülve, az szar pályát választott. Vagy csak rossz reggele volt. A véleményem az, hogy soha senkit semmilyen körülmények között nem csapunk pofán, mert gyökér módon viselkedik (pedig nekem aztán sokszor nagyon nagy kedvem van hozzá), erre a válasz nyilván nem az anyázás kéne hogy legyen, bár az tény, hogy jónéhány villamoson, buszon tényleg olyan érzésed van, hogy a sofõr, meg az ellenõr azért morog, mert te, mint utas utazni merészelsz, pedig de jó munka lenne ez utasok nélkül...

Sokkra hivatkozni nekem kevés. Konkrét sokkot nem kaptam, de láttam már egy egyetemista társamon, amikor volt a baleset - pont elült attól az ablaktól, ami késõbb egy másik utastársának az arcába repült. Hát nem az volt a reakciója, hogy felpofozta a kamionost, aki nekiment a busz oldalának, és fõleg nem hangosan üvöltözött, vagy mutogatott, hanem szép csendben sírni kezdett, és reszketett mindene, jobbnak láttam, ha visszakísérem a campusra, biztos ami biztos.

Egész egyszerûen nem csapunk pofán senkit. Mindenki látott már ideges autóst, aki neki akar menni a hatszor akkora busznak, ideges buszost, aki leordítja az öreg bácsi fejét, mert az nem tud gyorsabban feljönni a buszra, és így tovább - lehetünk idegesek, csak nem kéne pofozkodni, köpdösni, rugdosódni. Mert már ezekbõl kurvára elegem van, az idegesség miatt hallgatok én is hangosan zenét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr685905959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.