HTML

Galen

Friss topikok

Címkék

1. Outside

2013.06.08. 20:55 G_Norton

Tegnap eleget gondolkoztam éjszaka, hogy rájöjjek, fogalmam sincs, mi a rossz kedvem _pontos forrása. Valószínûleg ez is sok dologból tevõdik össze, kezdve mindjárt akár a rossz idõvel, nekem senki se mondja, hogy szélsõséges, ez szar. Nyár elején elõ kell kapnom lassan a melegebb õszi, vagy téli ruhákat, tiszta röhej már az egész. Az árvíz miatt még az is lehet, hogy csónakkal megyek be vizsgázni.

Aztán itt az általános posvány, magánéleti, és úgy általános értelemben. Az elsõt nem nagyon kell magyarázgatni, valószínûleg örök életemre outsider leszek, amin már kínomban röhögök.

Nemrég megkaptam a kritikát, hogy mennyi minden nézek, hallgatok, olvasok. Meg azok is olyan fura filmek, zenék, könyvek. Hát kösz, ássál el a földbe légyszíves, lassan befestem vörösre a hajam, róluk sokáig azt tartották, hogy nincs lelkük se, fura lények azok, nem emberek. Már eddig is megfordultam olyan közegekben, ahol megszoktam, hogy sokszor nem tudják, mirõl beszélek (DE ha elmagyaráztam nekik, nem volt probléma), most meg ott vagyunk, hogy valószínûleg így marad még egy jó darabig. De azon õszintén megdöbbentem, hogy ezek szerint már a szélesebb látókör is valami idegen dolog, ami egy egyetemen nekem bizarr basszameg. Elvileg azért vagyunk ott, hogy tágítsuk elménket, bár ez sokszor a neptun miatt nehéz, nekem nem mindig jeleníti meg az összes elérhetõ tárgyat.

Valóban, tényleg egyedi dolgokra ugrom rá, nem nagyképû akarok lenni, de ez van. Nem ugrom Bruno Marsra, ByeAlextõl a hideg kiráz, a tököm ki van az úgyn. vicces fingós-böfögõs vígjátékoktól, és fáj látni Robert De Nirót ilyesmiben látni, mert még neki is felfordult a gyomra már a szennytõl a Taxisofõrben, és kurva jó volt a Casinóban. Na jó, a Csillagporban tényleg vicces volt a kis langyi. De úgy általában azt nézek meg, olvasok, vagy hallgatok, ami érdekel, amit érdekesnek találok.

Az utóbbi meg egyszerûen siralmas. Nulla önkritika a közéletben, nulla összefogás, csak a nagy büdös Mocsár van. Aztán olyan rémpofák ugatnak munkáról, munkaalapú társadalomról, gazdaságról, akik soha egy percet sem dolgoztak a piacon. Azért nem is foglalkozok a blogomban politikáról, már jópár éve, mert minek? Annyira átlátszó hazugságokkal etetik az embereket, hogy némelyiknél komolyan kedvem lett volna kirohanni a betonra, és a fejemet üvöltve belebaszni a járdába néhányszor. "A negatív növekedés is növekedés", "én még saóse voltam a Nemzetibe', de az egy buzernyák hely", "a becsületem helyre állt", és a többi nagyon okos megszólalás.

És ezt a sok marhaságot az emberek nagy része beszopta. Már az önmagában vicces volt, amikor 2006-ban, de még 3 éve is az tudott gyõzni, aki a másik ígéreteire rátromfolt. És a Zemberek hittek, mert hinni akartak, és szerintem a mai napig az a legrosszabb, amikor valakiben vallásos áhítattal hisznek.

Már egy sokadik gondolatmenetet törlök ki, mert nem tudok már mit írni. Ez a legrosszabb, hogy legyintek rá. Néha elfog egy súlyos menekülési kényszer, hogy tökmindegy hová, vagy mivel, csak el innen. Annyira kettészakadt itt minden, egyik annak hisz, a másik annak, nincs középút. Illetve lenne, csak szétverik, még mielõtt tehetne bármit is. Tegnap pont hallgattam a Sunday-t, ez a sor egyszerûen szívenütött, habár teljesen biztos, hogy nem erre van kihegyezve a dal:

Everything has changed
For in truth, it's the beginning of nothing
And nothing has changed
Everything has changed
For in truth, it's the beginning of an end
And nothing has changed
And everything has changed

Az emberek változnak, a környezet változik, meg a tájkép is, de ugyanaz a szomorú Ugar, mint 100 éve, 50 éve, vagy éppen 20 éve. Lehet hogy csak most érzem magam ennyire szarul.

Aztán visszakanyarodva a csapongó gondolataim között: nagyon kellene egy társ. Nem barát, nem barátnõ, hanem csak egy társ. Talán rosszul fogalmazom meg, de sokszor nagyon nagyon egyedül érzem magam az érdeklõdési körömmel. Ha valamirõl lelkesen mesélek, csak vállat vonnak rá. Visszakanyarodva a fenti posványra: lehet, hogy totális éghajlatváltásra lenne szükségem. Átlépni a határt, és körbenézni, hogy mifene van arrafelé. Csak egyszerûen félek elindulni így, semmivel a zsebemben, félek a jövõtõl.

Nem látok nagyon kiutat. Most.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norton91.blog.hu/api/trackback/id/tr225905983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nihilke 2013.06.09. 22:33:26

nem akarlak még jobban elkeseríteni, de ez nemigen fog változni később sem. a többségnek fogalma sincs semmiről, ami kicsit is más és nem divat. rám is néznek bambán, hogy mit hallgatok, mit nézek, de még a ruháimra is, pedig azért közel sem vagyok olyan különc, mint mások, sőt ott vásárolok, ahol mindenki más, csak máshogy párosítom. és mégis. akkor vagy érdekes, ha van vmi problémád, amin lehet csámcsogni, ha jól érzed magad, az senkit nem érdekel. az emberek nagy részét a felszínes pletykák hozzák lázba, ami néha jó, mert tud szórakoztató lenni, de sokszor azért jó lenne, ha másról is lehetne beszélgetni, de nem, mert buták és/vagy szűklátókörűek, nem tudnak mit mondani és nem értik, amit te mondasz. emiatt már nem is mesélek semmit, csak ha látom, hogy valakit tényleg érdekel. baszogatnak is, hogy keveset beszélek. de mégis mit mondjak? és főleg minek? engem már nem zavar, hogy kilógok a sorból, sőt. viszont azt látom, hogy másokat sokkal jobban zavar. el lennék én sokféle társaságban, de piszkálnak, mert nem tudnak velem mit kezdeni. nem is kell, nem vagyok gyépés és alkalmazkodni is tudok. kicsit hosszú lett, de a lényeg kb. annyi, hogy az emberek hülyék. és basszák meg mind.

nihilke 2013.06.09. 22:37:50

múltkor az érettségi kapcsán bent beszélgettünk a kolléganőimmel, ha hallottad volna, szerintem sírva fakadsz. félelmetes volt, hogy tiltakoztak mindenféle tudás ellen, ami az általános műveltségen egy kicsit is túl van, mert hogy minek megtanulni, ott az internet, ha kell valami. -.- ezek után te még vársz bármit is?

G_Norton 2013.06.09. 22:44:30

Tudom, csak úgy gondoltam, hogy az egyetem mellett, vagy konkrétan ott megtalálom az igazi közegemet. Na jó, az egyetemen van néhány nagyon jó arc ember, csak keveset tudunk dumálni. Csak néha szíven üt, hogy visszakérdeznek, hogy mi az a Queen. Ne basszanak már fel. Ja, durván leegyszerűsödött az általános beszélgetések színvonala, alig egy-két témára korlátozódnak. Vagy amikor pl legutóbb zenéről beszélgettünk volna, rákezdte valaki, hogy Bruno Marsnak meghalt az anyja. Én meg annyit sem tudok, hogy néz ki a fickó, nemhogy miféle feledhető zenét csinál. Engem még egy darabig zavarni fog. De remélem nem sokáig, mert már kezd nagyon idegesítő lenni a helyzet.

G_Norton 2013.06.09. 22:45:57

Á, max elfutottam volna onnan.:D Bár egyszer a buszon belefutottam egy hasonlóba, azonnal feltekertem a hangerőt maxra.